7 Κορυφαία πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής διδασκαλίας (e-learning)

Με την πρόοδο των εκπαιδευτικών προτύπων μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες, η ηλεκτρονική διδασκαλία καταλαμβάνει ένα σημαντικό κομμάτι των κύκλων σπουδών λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρει στους μαθητές. Εδώ παρουσιάζονται 7 λόγοι για τους οποίους πρέπει να υιοθετήσετε την ηλεκτρονική διδασκαλία για τα παιδιά σας.

Γιατί πρέπει να υιοθετήσετε την ηλεκτρονική διδασκαλία για τα παιδιά σας

Είτε πρόκειται για περιβάλλον προσωπικής διδασκαλίας είτε για τάξης, η ηλεκτρονική διδασκαλία διευρύνει το πεδίο της ακαδημαϊκής μάθησης και ενισχύει την εμπειρία της μάθησης. Είναι ωφέλιμη τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς με πολλούς τρόπους, με τα αυξημένα πεδία επικοινωνίας και συνεργασίας μέσω των προηγμένων εργαλείων πολυμέσων. Εκτός από τις ηλεκτρονικά εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας στα σχολεία, υπάρχουν και πολλοί ηλεκτρονικοί πόροι που καθιστούν το περιβάλλον προσωπικής διδασκαλίας ενός μαθητή παραγωγικό και επινοητικό. Έτσι, οι μαθητές του σήμερα, στρέφονται περισσότερο προς τις μεθόδους και τις δραστηριότητες της ηλεκτρονικής διδασκαλίας και επίσης αισθάνονται άνετα με την ευέλικτη τάση της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης. Ακολουθούν οι 7 πρώτοι λόγοι για την υιοθέτηση της ηλεκτρονικής διδασκαλίας για τα παιδιά σας.

 

  1. Μεγάλο πεδίο εφαρμογής για κοινή χρήση και δραστηριοποίηση

Οι μαθητές έχουν τεράστια εμβέλεια επικοινωνίας όταν μαθαίνουν με ηλεκτρονικά μέσα στο διαδίκτυο είτε εάν γίνεται μεταξύ μαθητών είτε μεταξύ καθηγητή με μαθητή. Έχουν στην διάθεσή τους διάφορα εργαλεία πολυμέσων για να παρουσιάσουν τις απόψεις τους, να κατανοήσουν τις ιδέες των άλλων, να συζητήσουν δύσκολες ερωτήσεις και να λύσουν μαθησιακά ζητήματα. Δεν υπάρχουν γεωγραφικά όρια ούτε απαιτείται φυσική παρουσία. Έτσι, οι μαθητές απολαμβάνουν μια υπέροχη πλατφόρμα εκμάθησης όπου μπορούν να αναζητήσουν νέες ιδέες και αντιλήψεις για τα θέματα που μαθαίνουν μέσω της επικοινωνίας και της συνεργασίας.

  1. Ταιριάζει στην σύγχρονη ψηφιακή ζωή

Εφόσον τα πάντα στη ζωή έχουν γίνει ψηφιακά, η εκμάθηση μέσω ψηφιακών μέσων είναι ο κατάλληλος σχεδιασμός της μάθησης για έναν σύγχρονο μαθητή. Μπορούν να ξοδέψουν τον χρόνο στην εκμάθηση αποτελεσματικά, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την παραγωγή γραπτού λόγου και εργασιών και να εργαστούν στις αδύναμες περιοχές τους με την καθοδήγηση από ειδικούς και εκπαιδευτικούς. Η μάθηση μέσω κινητών συσκευών έχει γίνει η τάση της εποχής, προσφέροντας ευκολότερη πρόσβαση στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που βασίζονται στο διαδίκτυο. Επιπλέον, ηλεκτρονικά εργαλεία όπως οι βιντεοσκοπημένες διαλέξεις είναι ο ευκολότερος τρόπος για να καλύψουν τα θέματα που θέτουν αμφιβολίες στους μαθητές.

  1. Μαθητο-Κεντρική

Οι μέθοδοι ηλεκτρονικής διδασκαλίας είναι κατάλληλες για οποιαδήποτε κατηγορία μαθητών καθώς προφέρουν διαφορετικούς τρόπους μάθησης. Ένας μαθητής μπορεί να επιλέξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ταιριάζει με τον ρυθμό μάθησής του και το στυλ του και μπορεί επίσης να επιλέξει τις περιοχές στις οποίες θέλει να επικεντρωθεί και είναι ελεύθερος να μάθει όπως επιθυμεί.

  1. Απεριόριστη παροχή πόρων

Η ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα είναι σαν ένας ωκεανός. Όταν υιοθετήσετε την ηλεκτρονική διδασκαλία για τα παιδιά σας, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλές εκπαιδευτικές ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν βοήθεια σε μαθητές που χρειάζονται υποστήριξη για τα εκπαιδευτικά τους θέματα. Κάποιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και να συλλέξει υλικό για τις εργασίες του ή να επισκεφτεί ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν φύλλα εργασίας και κριτήρια αξιολόγησης. Πολλές από αυτές τις ιστοσελίδες επίσης προσφέρουν υπηρεσίες σε πολύ λογικές τιμές. Έτσι, η ηλεκτρονική διδασκαλία ανοίγει ένα νέο κόσμο για τους μαθητές προκειμένου να αναζητήσουν και να επιλέξουν αυτό που θέλουν για τα μαθήματά τους. Ορισμένες ιστοσελίδες παρέχουν μεθόδους αξιολόγησης και διαγνωστικά τεστ για να κάνουν τους μαθητές να αξιολογήσουν τις μεθόδους μάθησης και τις γνώσεις τους έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για τη βελτίωση των σπουδών τους.

  1. Ευρύ φάσμα εξερεύνησης

Όταν ένας μαθητής ξεκινά την ηλεκτρονική διδασκαλία, έχει στην διάθεσή του ένα μεγάλο φάσμα πληροφοριών για να εξερευνήσει τα μαθήματα, να μάθει νέα θέματα και να χρησιμοποιήσει παραγωγικά το χρόνο για να αυξήσει τις γνώσεις του σε συγκεκριμένα θέματα. Μπορεί επίσης να επικεντρωθεί εκ των προτέρων σε μαθήματα που τον ενδιαφέρουν και έτσι μπορούν να χαράξουν τα σχέδιά του για τις μελλοντικές σπουδές του σε σχέση με τους στόχους που έχει θέσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις επιλογές του.

  1. Χρονική ευελιξία

Εκτός από την διδασκαλία στην τάξη, ένας μαθητής μπορεί να επιδοθεί στη διδασκαλία στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει περιορισμός στους χρόνους μάθησης ούτε περιορίζονται από ένα συγκεκριμένο εκπαιδευτικό. Είναι καθαρά δική τους η επιλογή και ο τρόπος με τον οποίο θέλουν να μάθουν και η χρονική στιγμή που θέλουν να μάθουν.

  1. Αλληλεπίδραση σε παγκόσμιο επίπεδο

Με τα βελτιωμένα τεχνολογικά εργαλεία στην ηλεκτρονική διδασκαλία, μπορεί κανείς να συνεργαστεί με ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο, να ανταλλάξει ιδέες και απόψεις, να συναντηθεί σε φόρουμ και να επικοινωνήσει παγκοσμίως με βελτιωμένες διαδραστικές δεξιότητες. Είναι πραγματικά υπέροχο να βρίσκει ένας μαθητής από την μία άκρη του κόσμου έναν εκπαιδευτικό από την άλλη άκρη του κόσμου οποιαδήποτε στιγμή της ημέρα ή και της νύχτας για να βελτιώσει τις σπουδές του.

 

Συμπέρασμα

Η υιοθέτηση της ηλεκτρονικής διδασκαλίας για τα παιδιά σας αποφέρει πολλές ανταμοιβές. Η ηλεκτρονική διδασκαλία είναι μια θαυμάσια εκπαιδευτική πλατφόρμα που προσφέρει στους μαθητές της σύγχρονης γενιάς ευελιξία του χρόνου, αδιάκοπη προσφορά πόρων, προσαρμοσμένα μαθησιακά πρότυπα, δωρεάν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, βελτιωμένες επικοινωνιακές ικανότητες για μαθητές και ψηφιακό πλαίσιο με δυνατότητα εξερεύνησης και ανταλλαγής ιδεών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εφόσον τα πάντα έχουν γίνει ψηφιακά στον σύγχρονο κόσμο, η εκπαίδευση τείνει επίσης να προσανατολίζεται προς τις ψηφιακές μεθόδους στη διδασκαλία και τη μάθηση, ώστε να καταστήσει την ηλεκτρονική μάθηση την πιο επιτυχημένη εκπαιδευτική τεχνολογία στο εγγύς μέλλον.

 

Πηγή: https://elearningindustry.com

By Chandan Singh Dev